Thermografie

Thermografisch onderzoek voor uw apparatuur

Bij een elektrotechnische inspectie komt meer kijken dan met het blote oog kijken alleen. De vakman van Elektrakeur Eerbeek zet tevens een warmtebeeldcamera in om thermografisch onderzoek te verrichten bij u in Eerbeek of omgeving. Hiermee zijn zwakke verbindingen en mogelijke defecten tijdig op te sporen om ongevallen te voorkomen. Zo bent u veiliger en voordeliger uit.

Waarom thermografie?

Elektriciteit is een vorm van energie, wat zich manifesteert in onder andere warmte. Door een thermografische camera te gebruiken, is het om die reden mogelijk om oververhitting en alle gevolgen van dien voor te zijn. Een dergelijke camera maakt koude beelden en warme beelden, wat zwakke delen zichtbaar maakt. Vervolgens pas ik mijn vakkennis toe om slechte verbindingen of verbindingen aangetast door erosie op te sporen. Door mij een thermografisch onderzoek uit te laten voeren bij uw elektrische apparatuur, voorkomt u de gevolgen van nalatigheid zoals kortsluiting of zelfs brand. Met een thermografische inspectie controleer ik uw huis of bedrijfspand op overgangsweerstanden en defecten.

Veiligheid en voordeel

Uiteraard is het nooit prettig om tijdelijk zonder elektriciteit te zitten wanneer u deze laat inspecteren. Het is echter wel een noodzakelijk kwaad. Zeker als bedrijf dient u aan de ARBO-wetgeving en bepaalde ISO-certificeringen te voldoen. Maar ook thuis wilt u er voor uw eigen woonplezier natuurlijk zeker van zijn dat alles helemaal in orde en up-to-date is. Bovendien voorkomt u op deze manier hogere kosten door ongevallen. Met andere woorden: Elektra Eerbeek een inspectie uit laten voeren zorgt voor veiligheid en voordeel, niet tenminste omdat ik altijd scherpe tarieven hanteer.